eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Česká repre prožívá skvělé období! Čech by se ale měl pomalu bát o místo

Autor:
Datum: 15. 10. 2014

Každý fanda české fotbalové reprezentace musí momentálně skákat nadšením, díky až neuvěřitelně povedenému vstupu do kvalifikační skupiny A o postup na Euro 2016 ve Francii. Obrovská spokojenost samozřejmě panuje i v táboru samotných hráčů včetně trenéra Pavla Vrby. Kdo by mohl mít v této „pohádkové“ atmosféře vrásky na čele?

Odpověď je jasná! Česká reprezentační brankářská jednička Petr Čech! Ano, je sice pravda, že si „Čechíno“ zachytal po dlouhé době dva soutěžní zápasy v jednom týdnu, navíc oba vítězně, ale má to i svoji temnou stránku. Není to až tolik kvůli zápasu s Tureckem, kde dostal brzy gól, protože s ním se toho nedalo moc dělat.

Řeč je spíše o druhém zápase na umělé trávě v Kazachstánu, kde Češi dostali dvě branky, obě v závěru utkání a co především – obě po rohovém kopu. Při těchto situacích by měl být největší defenzívní zbraní týmu především gólman, zvláště když máte v brance 196 cm vysokého chlapíka.

Při první brance toho Čech ještě mnoho udělat nemohl, ve vápně byl velký zmatek a několikrát odražený balón se dostal až k domácímu útočníkovi, který z bezprostřední blízkosti nemohl Čecha neprostřelit. Ovšem konečný gól z rohu na 4:2 jsme byli svědky ukázkové situace, kdy by měl jít brankář Čechových kvalit jednoznačně do vzduchu a balón sebrat. To se ale nestalo a Češi podruhé v zápase inkasovali.

V nejrůznějších médiích jsme si tedy mohli všimnout kritiky na Petrovu adresu a nutno říci, že právem. Už jen proto, že společně s Rosickým nesplňují Vrbova slova, že hrát budou pouze hráči, kteří nastupují ve svých klubech. Takže každá taková chyba se hned stane terčem kritiky, která nakonec může skončit tím, že si Čech nezachytá už ani v reprezentaci.

-Michael Chvoj-
(foto: petr-cech.cz)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace