eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Karel Gott sbírá Zlaté slavíky, Čech zase tituly Fotbalisty roku. Může ho vůbec někdo sesadit?

Autor:
Datum: 5. 3. 2014

Galavečery a slavnostní předávání cen pro nejlepšího Fotbalistu roku začínají být stejnou nudou, jako třeba vyhlašování Zlatého slavíka, kde také vládne pouze jeden muž – Karel Gott. Zde je to stejné, akorát místo slavného zpěváka zde stojí brankář londýnské Chelsea a české reprezentace Petr Čech.

Ten anketu Fotbalista roku vyhrál již posedmé a z toho pošesté v řadě. Jeho nadvládu přerušili akorát tehdejší obránce AC Milán Marek Jankulovski a současný kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Nyní už Čechova nadvláda trvá šestým rokem a před námi stojí otázka, zda ho vůbec může někdo v nejbližších letech vystřídat.

Pravděpodobně ne! Jediní dva čeští hráči, kteří hrají na té nejvyšší světové úrovni je právě Petr Čech a jeho rival z londýnského Arsenalu Tomáš Rosický. Ovšem Čech má výhodu v tom, že nastupuje pravidelně a dá se říct, že na jeho postu nemá v týmu jakoukoliv konkurenci. To mu sice může ztížit údajný návrat Thibauta Courtoise z Atlética Madrid, ale stále jsou to jen spekulace.

Navíc když se podíváme na Čechovu výkonnost v Premiere league, tak nic nenasvědčuje tomu, že by Chelasea měla v nejbližší budoucnosti důvod měnit brankáře. S dvaadvaceti inkasovanými góly totiž mají nejlepší obranu v lize a 12 čistých štítů Čecha také nemá konkurenci a hovoří naprosto jasně. Vypadá to tedy, že ocenění pro českého Fotbalistu roku bude mít i nadále stejného vlastníka.

-Michael Chvoj-
(foto: facebook.com/PetrCech)

Reklama


Komentáře


One Comment

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace