eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VIDEO: Toto je zřejmě nejslavnější Čechův moment v bráně Chelsea!

Autor:
Datum: 8. 10. 2014

Psal se kalendářní rok 2012 a londýnská Chelsea se po druhé ve své historii probojovala do finále Ligy mistrů, kde vyzvala již několik let dokonale hrající Bayern Mnichov. V celém zápase hrála největší roli taktika obou trenérů, přičemž ani jeden z týmu nechtěl jako první inkasovat. Byl to ale právě Petr Čech, který byl v 83. minutě utkání jako první překonán Thomasem Müllerem.

Zdálo se, že Chelsea nezvládne ani svůj druhý finálový večer a zvítězí Bayern Mnichov hrající na domácí půdě v Allianz Areně v Mnichově. Kanonýr Didier Drogba byl ale hodně proti, dvě minuty před koncem zápasu se dostal k hlavičce po rohovém kopu a Neuer neměl šanci.

Zápas tedy musel do prodloužení, kde se blýskl český reprezentant Petr Čech, pro kterého to dost možná byly nejlepší okamžiky jeho fotbalové kariéry. Střelec vyrovnávacího gólu Drogba totiž fauloval ve vápně Riberyho a Robben šel kopat penaltu. Tu ale Čech fantasticky zneškodnil a dovedl Chelsea až k penaltám, kde londýnský celek rozhodl o své historické výhře.

-Michael Chvoj-
(foto: facebook.com/PetrCech)

 

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace