eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Courtois vyhrál nad Čechem souboj o klubovou jedničku! Zůstane Čech v Chelsea?

Autor:
Datum: 20. 8. 2014

Až hodinu před nedělním prvním mistrovským utkáním Chelsea v této sezóně na půdě nováčka Burnley, se široká veřejnost dozvěděla, kdo je vítězem nevídaného brankářského souboje o post týmové jedničky. Stalo se tak trochu očekáváné a jako jedničku pro nový soutěžní ročník si José Mourinho zvolil mladého belgického reprezentanta Courtoise.

Z hlediska klubu je to tah určitě rozumný, přestože Čech se stal obrovskou legendou a ikonu nejen Chelsea, ale celé Premier League. Mourinho ale neměl až tak úplně na výběr, protože kdyby byl Čech nadále jedničkou, tak by ztratil Courtoise, který už je ve svých dvaadvaceti letech jedním z nejlepších gólmanů světa a zároveň obrovským příslibem do budoucna.

Přestože Mourinho Čecha posadil po deseti letech na lavičku, tak by si moc přál, aby na Stamford Bridge získal. Pokud by se tak stalo, Chelsea by měla nejluxusnější brankářskou dvojici v historii Premier Luague. Dá se ale předpokládat, že jednička české reprezentace bude chtít chytat a z klubu odejde, zvláště když je o něho obrovský zájem.

-Michael Chvoj-
(foto: petr-cech.cz)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace