eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Věděli jste, že Čech byl ve Spartě pouze rok? Ten ho vynesl až do oblak!

Autor:
Datum: 6. 8. 2014

Mladičkého Petra Čecha přivedla Sparta z Blšan v červenci roku 2001 jako velice talentovaného brankáře za celkem směšnou částku 600 000 euro, dnes je jeho cena totiž mnohonásobně vyšší. V ligové sezóně 2001/2002 dokonce začal ve Spartě jako gólmanská dvojka, jenže letenskému týmu se úvod sezóny vůbec nepodařil, a tak nastalo několik změn a jedna se týkala právě postu brankářské jedničky Sparty.

Od 4. kola začal chytat mladičký Petr Čech a vsázka byla tou nejlepší variantou, kterou mohl klub udělat. Od té doby totiž bylo dát gól Spartě velice obtížným úkolem pro všechny týmy. Hned v jeho úvodním utkání sice obdržel gól od Opavy, ale od té doby držel dlouhou sérii devět zápasů bez obdrženého gólu a ihned se stal obrovskou hvězdou ligy.

Spartě sice nakonec titul nevychytal, ta skončila druhá jen o jediný bod za Slovanem Liberec, ale z Čechova individuálního hlediska nesmírně vydařená sezóna. Jeho jméno dostalo v Evropě obrovský rozměr a stal se velmi žádaným zbožím. Nakonec si jeho služby zajistil francouzský klub Stade Rennes, který na Letnou poslal 5 milionů eur.

Čech tak po jedné jediné sezóně ve Spartě opustil českou nejvyšší soutěž, kde si během jednoho roku udělal velké jméno a vytvořil jeden dosud nepřekonaný rekord – vychytal nejvíce nul během jedné sezóny. Spartě pomohl k druhému místu 17 vychytanými nulami a pouze 13 obdrženými góly za celou sezónu. Parádní sezóna, nemyslíte?

-Michael Chvoj-
(foto: sparta.cz)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace