eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VIDEO: Z toho mrazí! Zákrok, kvůli kterému Čech dodnes nosí „tankistickou helmu”

Autor:
Datum: 4. 6. 2014

Psalo se teprve 14. října 2006, když Chelsea s Petrem Čechem v brance nastupovala k ligovému zápasu s Readingem, na který česká gólmanská reprezentační jednička nikdy nezapomene, protože je to onen zápas, kdy se mu stalo ošklivé zranění hlavy.

Čech se ještě v bráně ani pořádně nerozkoukal a už letěl dlouhý míč za obranu směrem ke gólmanovi Chelsea, který v klidu pokryl míč před dobíhajícím záložníkem soupeře Stephenem Huntem. Ten ale z nepochopitelného důvodu souboj dohrál a kolenem ošklivě udeřil českého brankáře do hlavy.

Ten zůstal pouze ležet a za několik okamžiků později se kolem něho seběhl hlouček hráčů, v jehož čele byl celý zdravotnický soubor londýnského klubu. Ten zhruba 5 minut zkoumal, jak vážný je jeho stav. Mezi tím už se rozběhával náhradní gólman Blues Carlo Cudicini, jelikož bylo jasné, že střídání je nevyhnutelné.

Po pár minutách Čecha odnesli na nosítkách a do brány se tedy postavil Ital Cudicini. Ke vší smůle Chelsea ale ani on zápas nedochytal, i Cudicini v tomto utkání utrpěl zranění, dokonce byl i chvíli v bezvědomí. Jelikož neměl trenér už nikoho na střídání, tak musel do brány hráč z pole. Zodpovědnost na sebe vzal kapitán John Terry a s novou rolí se popasoval skvěle, jelikož zápas dochytal bez obdrženého gólu, takže Chelsea navzdory všem patáliím nakonec slavila vítězství 1:0.

-Michael Chvoj-
(foto: petr-cech.cz)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace