eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Čech kvůli zranění přijde o zápas ve Finsku, může díky němu přijít i o místo v Chelsea?

Autor:
Datum: 14. 5. 2014

Bezkonkurenční gólmanská jednička české fotbalové reprezentace Petr Čech je zraněná. Úraz si přivodil po čtvrthodině hry v úvodním semifinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Atléticem Madrid. Jeho zranění mu předčasně ukončilo sezónu a nestihne tak ani přátelské utkání české reprezentace ve Finsku, který se odehraje 21. května v Helsinkách.

Jeho zranění přišlo snad v nejméně vhodnou dobu jeho kariéry. Přestože se v letošním ročníku podruhé ve své kariéře probojoval do jedenáctky roku anglické Premier League, tak byl dost často pod palbou kritiky. Čech prý dělá často chyby, po kterých Chelsea ztrácela body a je na čase jeho odchod. Nahradit ho má velice talentovaný belgický gólman Thibault Courtrois.

Právě on chytal proti Chelsea v již zmíněném semifinále Ligy mistrů a jeho výkon byl naprosto neuvěřitelný, zvláště v odvetě hrané na Stamford Bridge v Londýně. Tam Belgičan zazářil několika fantastickými zákroky a toho si samozřejmě všímal i José Mourinho, který neskrýval směrem k mladému brankáři obdiv.

Tím ještě více podnítil spekulace o tom, že by si ho pro příští sezónu rád přivedl do Chelsea, které Courtois patří. Po třech letech strávených ve Španělsku, kde vyrostl v naprostou gólmanskou světovou kvalitu, by se tedy mohl vrátit do Londýna a v případě, že by se tak stalo, se naskýtá otázka, jak by to dopadlo s Petrem Čechem. Rozhodně bude zajímavé pozorovat, jak se nakonec vše vyskytne.

Petr Čech tak nemusí díky zranění přijít pouze o blížící se reprezentační zápas ve Finsku, ale také o post jedničky v klubu, ve kterém se stal legendou. Nyní ale už k české reprezentaci. Jak vypadá složení gólmanů při absenci týmové jedničky? Pavel Vrba nominoval Tomáš Vaclíka ze Sparty, který už v reprezentaci není nováčkem, ale přes Čecha se do brány nedostane. Teď ale bude mít velkou příležitost.

Druhým nominovaným gólmanem je možná trochu překvapivě Marek Štěch, chytající druhou anglickou ligu za sestupující Yeovil. Přestože jeho tým sestupuje, tak Marek odváděl po celou sezónu skvělou práci a patřil k velice dobře hodnoceným hráčům. Ani tak se ale nečekala pozvánka do reprezentace, i sám hráč byl velice překvapený, samozřejmě mile.

Větší šance se dávají Tomáši Vaclíkovi, o kterého má eminentní zájem švýcarská Basilej. Kdo ale nakonec do branky proti Finům nastoupí, se dozvíme až 21. května. Třeba to ale Vrba udělá šalamounsky a oba brankáři si odchytají poločas.

Zde je celá nominace české národního týmu na zápas proti Finsku:

Brankáři: Tomáš Vaclík (Sparta), Marek Štěch (Yeovil).

Obránci: Pavel Kadeřábek (Sparta), Václav Procházka (Plzeň), Marek Suchý (Basilej), David Limberský (Plzeň), Michal Kadlec (Fenerbahce).

Záložníci: Tomáš Rosický (Arsenal), Lukáš Vácha (Sparta), Vladimír Darida (Freiburg), Josef Hušbauer (Sparta), Bořek Dočkal (Sparta), Tomáš Hořava (Plzeň), Ondřej Vaněk (Kayserispor), Daniel Pudil (Watford), Ladislav Krejčí (Sparta).

Útočníci: Václav Kadlec (Frankfurt), Matěj Vydra (West Bromwich).

-Michael Chvoj-
(foto: petr-cech.cz)


Informace o probíhajícímu MS v hokeji naleznete zde.

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace