eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Petr Čech stále drží jeden rekord v Gambrinus lize! O jaký rekord jde?

Autor:
Datum: 16. 4. 2014

Už je do 12 let, co se reprezentační brankářská jednička rozloučila s Gambrinus ligou a zamířila do Francie a následně do londýnské Chelsea. Přesto stále drží v české nejvyšší soutěži jeden rekord. Konkrétně se jedná o nejvíce vychytaných nul během jedné sezóny. Petr Čech jich v sezóně 2011/21012 vychytal hned 17 a výrazně tak pomohl Spartě k mistrovskému titulu.

Ve Spartě to byl pro tuto sezónu devatenáctiletý nováček, který přišel z Blšan za více než 20 milionů korun. Na Letné vychytal titul, připsal si 17 čistých štítů, což je tedy během jedné sezóny v Gambrinus lize rekord. Celkově ve 27 zápasech obdržel pouze třináct branek, což je fantastická bilance. V této sezóně navíc držel šňůru 903 minut bez obdrženého gólu, což se také zapsalo do historie české nejvyšší soutěže. Díky tomuto ročníku si také vysloužil pozvánku do české reprezentace.

Není tak divu, že hned po sezóně odešel mladý Petr Čech do zahraničí, konkrétně do Francie. Za 5 milionů euro putoval do Stade Rennes. Tam se také příliš neohřál a nyní už chytá jubilejní desátou sezónu v Chelsea, kde se už dávno stal legendou klubu i celé Premier League.

-Michael Chvoj-
(foto: sparta.cz)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace