eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Jaký předzápasový oběd má Petr Čech nejraději? A jaký má vůbec Chelsea jídelníček?

Autor:
Datum: 2. 4. 2014

Strava je velmi důležitou složkou života jakéhokoliv vrcholného sportovce a jinak tomu není ani u fotbalistů Chelsea. S Petrem Čechem a jeho spoluhráči jezdí klubový kuchař na každý zápas, a buďto vaří, nebo alespoň dohlíží na to, aby každý hráč dostal to, co potřebuje.

Mimo den zápasu nebo herního soustředění hráči Chelsea ale nemají předepsaný žádný speciální jídelníček a každý si může dát, to co je mu libo. Ovšem na začátku sezóny i během jejího průběhu chodí hráči na testy na tuky, a kdo má kila navíc, tak mu je jídelníček upraven, proto si hráči musejí přece jen alespoň trochu hlídat, co jím prochází žaludkem.

Při společném jídle mají Petr Čech a spol. k dispozici mnoho věcí. Nikdy nechybí polévka, několik druhů masa (nejčastěji hovězí, kuřecí nebo rybí) a jako příloha bývá rýže, těstoviny a kaše. Dále bývají k dispozici saláty, ovoce i něco sladkého. Náš reprezentační brankář si však nic sladkého nikdy nedává. Jinak hráčům jsou samozřejmě zakázány pouze alkoholické nápoje.

Petr Čech také popisuje, jak to chodí v den zápasu. To mají hráči poslední jídlo tři hodiny před výkopem, a pokud se hraje brzy, tak jedí třeba už v půl desáté a v tomto případě si český brankář dá pouze toasty a míchaná vajíčka. Jinak je ale zvyklý na oběd a ze všeho nejraději si Petr dává kuřecí plátek s těstovinami, ke kterým si přidává ještě olivový olej se sýrem, nebo i trochu míchaných vajec a zeleninu. Po obědě už si pouze vychutná kávu a už se soustředí na zápas. Tak to bylo o Petru Čechovi z trochu jiného úhlu pohledu, než toho fotbalového.

-Michael Chvoj-
(foto: facebook.com/PetrCechOfficial)

 

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace