eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Debut Čecha v Lize mistrů? Spartě vychytal remízu na půdě giganta!

Autor:
Datum: 21. 3. 2014

Do velmi prestižního klubu vstoupil Petr Čech. Gólman Chelsea odehrál jako první český fotbalista v historii 100 zápasů v Lize mistrů. Navíc se stal teprve čtvrtým brankářem, který na tuto obdivuhodnou metu dosáhl. Dvanáct duelů si na konto připsal ještě ve Spartě, v jejím dresu si také odbyl debut. Pamatujete si vůbec první duel české hvězdy v prestižní soutěži?

sparta_logoMusíme se vrátit do září 2001, kdy Spartu čekal úvodním zápas základní skupiny. A hned proti jednomu z nejtěžších soupeřů – Bayernu Mnichov! Čech přitom po dvacetimilionovém přestupu z Blšan před tímto utkáním odchytal za Spartu pouhé čtyři ligové zápasy a teď ho čekaly hvězdy bavoského velkoklubu.

Kdo si ale myslí, že se tehdy 19letému mladíkovi rozklepala kolena, ten je na omylu. Čech zazářil, vychytal i elitní střelce Giovaneho Elbera s Carstenem Janckerem a  Spartě zajistil po bezbrankové remíze na půdě jednoho z největších favoritů na titul první bod. Není proto divu, že si „Čechíno“ si na svůj debut dobře pamatuje.

„Na to se nezapomíná. Měli jsme hrát první zápas se Spartakem Moskva doma, ale kvůli teroristickým útokům v USA se celé kolo odložilo. Začínali jsme až na Bayernu. Všichni říkali, že tam dostaneme pět gólů a my uhráli remízu. Zápas se mi docela povedl, i když mě dvakrát zachránila tyčka. Hrálo se na Olympijském stadiónu, vyměnil jsem si dres s Kahnem. Byl to můj první velký úlovek a dodnes ho mám doma,“ vzpomíná na svém webu Čech.


Už jste viděli? VIDEO: Raketa a tenisové míčky?! Takhle Čech trénuje v Chelsea


Pražanům se ostatně ve vzpomínaném ročníku 2001/2002 v Lize mistrů náramně dařilo. Sparťané pod vedením kouče Jaroslava Hřebíka obstáli v těžké skupině a s jedinou porážkou postoupili do osmifinálové skupiny.

V ní v památném duelu na Letné pořádně potrápili i slavný Real Madrid, nakonec jim ale o dva body postup do vysněného čtvrtfinále unikl. I tak to ale byla v podání Sparty spanilá jízda, na kterou budou fanoušci ještě dlouho vzpomínat.

Sparta v Lize mistrů 2001/2002:

2. místo – 3 výhry – 2 remízy – 1 prohra – skóre 10:3
Bayern – Sparta 0:0
Sparta – Feyenoord 4:0
Sparta – Spartak Moskva 2:0
Feyenoord – Sparta 0:2
Spartak Moskva – Sparta 2:2
Sparta – Bayern 0:1
3. místo – 2 výhry – 0 remíz – 4 prohry – skóre 6:10
Sparta – Real 2:3
Porto – Sparta 0:1
Sparta – Panathinaikos 0:2
Panathinaikos – Sparta 2:1
Real – Sparta 3:0
Sparta – Porto 2:0

-pha-
zdroj foto: sparta.cz


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

5 fotek Messiho okouzlující přítelkyně! Co byste o ní měli vědět?

ŽEBŘÍČEK: TOP 5 nejlepších gólů Rosického v dresu Arsenalu

VIDEO: První sezona Hamšíka v Neapoli? Nejlepší střelec a sólíčko proti AC Milán

Zlatan se dostal mezi 5 nejlépe placených hráčů světa!

Reklama


Komentáře


One Comment

  1. Pingback: VIDEO: První zápas = první gól. 16letý Vydra se v Jihlavě blýskl krásný lobem! - Matěj Vydra - Matěj Vydra

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace