eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Čech slavil postup do čtvrtfinále LM i významný milník

Autor:
Datum: 19. 3. 2014

Petr Čech včera prožil jeden z nejpovedenějších večerů své dosavadní kariéry. Již před včerejší odvetou osmifinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Galatasarayem se hodně mluvilo o jeho významném milníku, Petr odehrál svůj jubilejní stý zápas v Lize mistrů a stal se tak prvním českým fotbalistou, kterému se to povedlo.

Zápas byl ještě pikantnější v tom, že do Londýna, kam se mimo jiné před sezónou vrátil milovaný Mourinho, dorazila další velká osobnost tohoto klubu – Didier Drogba. Tomu se dle očekávání dostalo velmi vřelého přivítání a i sám Drogba se netajil tím, že se na Stamford Bridge velice rád vrací, byť jako protivník, který chce dát svému bývalému týmu gól a postoupit přes něj.

Nic takového se ale nekonalo. Chelsea s Petrem Čechem v brance měla zápas od samého začátku pod kontrolou, dokonce šli hned v úvodu zápasu do vedení. A Drogba? O toho se naprosto ideálně postaral kapitán John Terry s Gary Cahillem, který navíc svůj výkon korunoval krátce před pauzou, když zvýšil na konečných 2:0.

Petr Čech do zápasu pomalu ani nemusel naskočit, Turci totiž byli neškodní a vystřelili za celý zápas pouze jednou na bránu. Český gólman si tak mohl k stému zápasu přičíst i další vychytanou nulu a následně oslavit postup do čtvrtfinále této prestižní soutěže. Pro Čecha to byl tedy velice příjemný večer, dokonce si na památku ponechal z tohoto zápasu svůj dres.

Nastoupit do sto zápasů v Lize mistrů se Čechovi podařilo jako teprve devatenáctému hráči v historii. Mezi brankáři dokonce jako čtvrtému, když před ním to zatím dokázal pouze Oliver Kahn, Iker Casillas a Víctor Valdés. Podle slov Petra Čecha je to u brankářů dokonce těžší než u hráčů, protože ti prý můžou do zápasu nastoupit pouze na minutu a už mají start, zatímco u gólmanů to jasně ukazuje vizitku stabilní výkonnosti.

-Michael Chvoj-
(zdroj fotky: petr-cech.cz)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace