eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

VIDEO: Finále Ligy mistrů 2008? Čech vs. Ronaldo 1:1

Autor:
Datum: 24. 2. 2014

Petr Čech má řadu předností, díky kterým patří už řadu let mezi nejlepší brankáře planety. Mezi ty největší patří bezesporu chytání pokutových kopů. Jednatřicetiletý gólman už dokázal zejména v dresu Chelsea zlikvidovat řadu penalt. Své o tom ví i Cristiano Ronaldo.

Chelsea_logoStačí se vrátit o necelých šest let zpátky. Hráči Blues se s Čechem v roce 2008 probojovali v Lize mistrů až do finále, kde na ně čekal jeden z největších rivalů – Manchester United. Kromě souboje dvou špičkových týmů tak došlo i na minisouboj dvou velkých hvězd.

Na moskevském stadionu v Lužnikách měl nad Čechem Ronaldo dlouho navrch, protože si ve 26. minutě naskočil na nadýchaný centr a hlavou nedal českému gólmanovi šanci. V závěru prvního poločasu ale srovnal Frank Lampard, a jelikož další gól už nepadl, zápas musely rozhodnout penalty.

Nepřehlédněte: VIDEO: Finálové branky Ronalda. Prosadil se i v Lize mistrů?

V prvních dvou sériích nikdo ze čtveřice hráčů nezaváhal, v té třetí si míč na penaltový puntík postavil Ronaldo. Měla to být jistota, jenže portugalská hvězda neuspěla a nechala vyniknout brankáře Chelsea.

Minisouboj tak sice skončil nerozhodně 1:1, nicméně zklamaný z velkého souboje přeci jen odcházel český brankář. Johny Terry s Nicolasem Anelkou totiž rozvněž zaváhali a ze zisku „ušatého“ poháru se radovali hráči United, včetně Ronalda.

-pha-
Zdrjo foto: petr-cech.cz

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace