eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Podívá se Čech a spol. na svůj čtvrtý evropský šampionát v řadě?

Autor:
Datum: 23. 2. 2014

Dnes se ve francouzské Nice losovaly základní skupiny pro kvalifikaci na mistrovství Evropy 2016, které se bude konat právě v zemi galského kohouta.

Naše reprezentace se v soubojích o euro utká celkem s pěti týmy, favority jsou Nizozemsko s Tureckem. Je třeba také počítat s týmem Islandu, který přišel o letošní světový šampionát až v baráži s Chorvaty. Je jasné, že v takové společnosti určitě nemůžeme být pasováni do role favoritů.

Česká gólmanská jednička a dlouholetá ikona anglické Chelsea má s těmito soupeři bohaté a zároveň rozpačité zkušenosti. Duely s Oranjes, z dob Nedvěda, Poborského a dalších jsou legendární. Turci jsou nevyzpytatelnými, což potvrdila prohra 3:2 v zápase na ME 2008. Tým tímto výsledkem přišel o naději na postup ze skupiny.

Čecha tak čeká již čtvrtý kvalifikační cyklus o postup na mistrovství Evropy v kariéře. Český brankář bude opět patřit k nepostradatelným oporám nově se tvořícího výběru trenéra Vrby. Spolu s Tomášem Rosickým patří již řadu let ke klíčovým hráčům reprezentace.

K prvnímu střetnutí vyběhnou hráči letos na podzim. Devátého září budou prověřeni tím nejsilnějším, co tato skupina nabízí. Čeští fanoušci se tak mohou těšit na hvězdy světového kalibru, v čele s Vam Persiem nebo Robbenem.

Skupina A: Nizozemsko, Turecko, Česko, Lotyšsko, Island, Kazachstán

 

-Jan Hon-
(zdroj fotky: facebook.com/PetrČech)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace